Sport

Miklós Edit 13. a vb-n

Miklós Edit (miklós edit, )
Miklós Edit (miklós edit, )

A szlovén Tina Maze nyerte a női lesiklást az egyesült államokbeli Beaver Creekben és Vailben zajló alpesisí-világbajnokságon. Miklós Edit 13. lett, ami a magyar alpesisí sport legjobb vb-eredménye!

Miklós Edit a világbajnokság előtt a Sport24-nek elmondta, hogy legerősebb számában, lesiklásban a legjobb hatban szeretne végezni. Honfitársunk pénteken ötödikként vágott neki a versenynek és biztató tempóban kezdett, ám a középső szakasszal jól láthatóan megszenvedett, többször is nagyot kellett fékeznie. A táv hajrájában aztán tudott javítani, végül a 13. helyen zárt. Ez a legjobb magyar vb-eredmény!


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az élen a szlovén Tina Maze végzett, aki nem túl szép, ám annál eredményesebb lesiklást mutatott be, ezzel pedig két századmásodperccel maga mögé utasította a szuper-óriásműlesiklásban győztes, osztrák Anna Fenningert. A dobogó legalsó fokára a svájci Lara Gut ért oda.

Nagy várakozás előzte meg a hazai környezetben versenyző Lindsey Vonn futamát, de az amerikai síző több ízben is belefékezett a menetébe, így végül csak az ötödik lett, bő egy másodpercet kapott Maze-tól.

Eredmény – női lesiklás

1. Tina Maze (Szlovénia) 1:45.89 perc
2. Anna Fenninger (Ausztria) 1:45.91
3. Lara Gut (Svájc) 1:46.23
…13. MIKLÓS EDIT 1:47.53

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik