Sport

Babosék legyőzték Ausztriát

Babos Tímea (babos tímea)
Babos Tímea (babos tímea)

Jani Réka megnyerte a maga meccsét, Babos Tímea ellenfele pedig feladta. Babos és Bondár Anna behúzta a párosok meccsét.

Babos Tímea ellenfele feladta a második egyes mérkőzést, ezzel a magyarok 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szerint az osztrákok ellen pénteken a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban. A hazai válogatott szombaton az ötödik helyért küzdhet.


Fotó: MTI

Jani Réka kétszettes sikere után a világranglistán 93. Babos alig három percet töltött a pályán, ugyanis az osztrákok első számú teniszezője, Patricia Mayr-Achtleitner (122.) 1:0-nál jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset.

“Nemrég beteg volt, és még nem jött helyre teljesen. Most leverte a víz, és teljesen le van gyengülve” – mondta az MTI-nek Dani Vilmos, a verseny hivatalos orvosa.

Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a párost is. A tét nélküli csata 1 óra 14 percig tartott. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikban aztán Babos és Bondár is remekül adogatott, s a magyar duó emellett kétszer elnyerte Sandra Klemenschits – a 32 évével a torna legidősebb résztvevője -, illetve Julia Grabner adogatását.

Ez volt a két válogatott első találkozása Fed Kupán.

A magyarok szombaton délután az ötödik helyért csatáznak majd a D csoport másodikjával, azaz Horvátországgal vagy Belgiummal.

Eredmény – A csoport

Magyarország-Ausztria 3-0
Babos Tímea – Patricia Mayr-Achtleitner 1:0-nál Mayr-Achtleitner feladta
Jani Réka-Barbara Haas 7:5, 6:2
Babos Tímea, Bondár Anna-Sandra Klemenschits, Julia Grabner 7:6 (7-2), 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik