Sport

Tiltólistára került a Béres Csepp

béres csepp (béres csepp)
béres csepp (béres csepp)

A Magyar Atlétikai Szövetség közleménye szerint az összetevői miatt a doppingszerek tiltólistájára került a Béres Csepp is.

Ahogy a masz.hu írja, a Válogatott Keretet Ellátó Szolgálat legutóbbi értekezletén elhangzott, hogy a WADA Tiltólista értelmében a KOBALT (kobalt-klorid-hexahidrát) S2csoportos tiltott szernek minősül.

 Fotó: MTI

Bár az élsportban nem kifejezetten használják, de ez alapján a Béres Csepp és a Béres Csepp Extra is felkerült a legfrissebb tiltólistára.

“Arra kérünk mindenkit, hogy a továbbiakban a Béres Csepp és Béres Csepp Extra termékek fogyasztását mellőzzék. Kobalt tartalmú táplálékkiegészítő vagy gyógyszer szedése esetén tájékozódjanak a hatóanyag pontos formájáról. Akinek a témával kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse a MASZ keretorvosát Dr. Kiss-Polauf  Mariannát; vagy Dr. Tiszeker Ágnest, a Magyar Anti-dopping Csoport ügyvezető igazgatóját” – írja a szövetség honlapja.

A terméket előállító cég közleményben tudatta: a Béres Csepp készítmények továbbra is, változatlan biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik