Sport

Azarenka örömmel jött Budapestre

Viktorija Azarenka (viktorija azarenka, )
Viktorija Azarenka (viktorija azarenka, )

A sérüléstől sújtott tavalyi év után elégedett a visszatérésével Viktorija Azarenka, a budapesti Syma Csarnokban zajló Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tenisztornájának legnagyobb sztárja.

Az Australian Open kétszeres bajnoka csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, lábsérülése miatt jelenleg csak 49. a világranglistán, de érez magában erőt ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a legjobbak közé.

“Idén a nyolcaddöntőig jutottam Melbourne-ben, és még az év elején vagyunk. Fontos, hogy küzdjek, akár >>csúnya<< meccseket is nyerjek, fejlesszem a játékomat, és akkor az jelentkezni fog a helyezésemben is” – mondta az MTI kérdésére a 25 éves fehérorosz játékos, hozzátéve: folyamatosan emelkedik az élmezőny színvonala, de ő elég motivált ahhoz, hogy lépést tartson a sportági elittel.

Annak kapcsán, hogy a már visszavonult Szávay Ágnessel több Grand Slam-tornát is nyert juniorként párosban, közölte, örülne, ha korábbi magyar partnere még játszana, mert szép sikereket éltek meg együtt.

A budapesti tornáról több ismert teniszező – például a szerb Ana Ivanovic és Jelena Jankovic – is távolmaradt. Erről a volt világelső Viktorija Azarenka kifejtette, hogy “tiszteletben kell tartani a döntésüket. Én örömmel jöttem, mert bár fiatal még a csapatunk, és a lányok közül valakivel még sosem játszottam, remek a hangulat.”

A pályafutása utáni elképzeléseiről szólva Azarenka elmondta, nem biztos, hogy 9-től 17 óráig tartó napi munkát, de valamit biztosan dolgozni fog visszavonulása után, konkrét tervei azonban még nincsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik