Sport

Az állandóságra szavaztak Fehérváron

Frank Banham (frank banham)
Frank Banham (frank banham)

Egy évvel meghosszabbította szerződését Rob Pallin vezetőedző az osztrák bajnokság középszakaszának felsőházába jutott, így biztos rájátszás-résztvevő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Ocskay Gábor szakosztály-igazgató kiemelte: elégedettek az amerikai szakvezető munkájával, hiszen első vezetőedzői idényében a playoffba vezette az együttest, ráadásul sikerült a fiataloknak a korábbinál több játéklehetőséget adnia.

Rob Pallin – aki a 2013/14-es évadban még másodedző volt – nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ismét bizalmat szavaztak neki, de kiemelte, ehhez kellett a csapat teljesítménye is.

“Sok sérültünk volt, de a játékosok bebizonyították, hogy igazi csapatot alkotnak, mindenki hozzátett a sikerhez. Célunk, hogy a középszakaszt az első négy között zárjuk és akkor a negyeddöntőben miénk lesz a hazai pálya előnye” – mondta Pallin.


Frank Banham szerint a legfontosabbat megtanultak a vezetőedzőtől
Fotó: MTI 

Az NHL-t is megjárt csatár, Frank Banham hangsúlyozta: a vezetőedző nagy erénye, hogy megtanította a játékosoknak, hogy bízzanak egymásban.

Ocskay jelezte azt is, messze várakozáson felüli teljesítmény, hogy a 44 meccses alapszakaszt a hatodik helyen zárták. A középszakaszban a négy legerősebb osztrák gárda, a Salzburg, a Linz, a Vienna Capitals és a Villach, valamint a cseh Znojmo lesz a Fehérvár ellenfele.

Emlékeztetett arra, hogy egy évvel korábban másként képzelték el a mostani évadot, Hetényi Zoltán válogatott kapus komoly betegsége, agyvelőgyulladása azonban felborított mindent.

“Most, az utolsó tíz meccsen mutatott teljesítmény alapján kiderült, hogy két kiváló kapusunk van, és a csapat védekező játéka is feljavult” – tette hozzá Ocskay. “Úgy érzem, ezek után lehetnek még óriási meglepetések. Sokan már a legjobb négy közé jutásról, esetleg döntőről álmodoznak. Ezzel kapcsolatban annyit mondanék, hogy a csapat nagyon éhes, mindent kiad majd magából.”

A magyaroknak a mostani a nyolcadik szezonjuk az EBEL-ben és negyedszer kerültek a playoffba.

A középszakasz menetrendje

február 10., 19.15 ó: Red Bull Salzburg (osztrák)-Fehérvár AV19, 19.15
február 13., 19.15: Fehérvár-Villach (osztrák)
február 15., 17.30: Znojmo (cseh)-Fehérvár
február 17., 19.15: Fehérvár-Linz (osztrák)
február 20., 19.15: Vienna Capitals (osztrák)-Fehérvár
február 22., 17.30: Fehérvár-Vienna Capitals
február 24., 19.15: Linz-Fehérvár
február 27., 19.15: Fehérvár-Znojmo
március 1., 17.45: Fehérvár-Salzburg
március 3., 19.30: Villach-Fehérvár

A Salzburg 4, a Linz 3, a Villach 2, a Vienna Capitals pedig 1 bónuszponttal kezdi, a cseh Znojmo és a Fehérvár nem visz magával pontot. A középszakasz után a legjobb játszik majd az alsóház második helyezettjével, a középszakasz másodikja az alsóház elsőjével, a középszakasz harmadikja a középszakasz hatodikjával, a középszakasz negyedikje pedig az ötödikkel a negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik