Sport

Végre volt minek örülni Buffalóban

Buffalo Sabres (buffalo sabres, )
Buffalo Sabres (buffalo sabres, )

A Sabres 3-2-re győzött kedden a Montreal Canadiens otthonában, így véget ért 14 vereségből álló sorozata az NHL.

Az NHL-rekord megszakítás nélkül 17 vereség (Washington Capitals 1974/75-ben és San Jose Sharks 1992/93-ban), ehhez közelít most a Toronto Maple Leafs, amely ezúttal Nashville-ben kapott ki, így egyhuzamban tizedik alkalommal hagyta el vesztesen a jeget. A kanadai gárda legutóbb 1967-ben volt ilyen rossz szériában, igaz, abban az évben sikerült – eddig utoljára – Stanley Kupát nyernie. A Predators viszont sorozatban kilencedik hazai találkozóját nyerte meg, és ez új klubcsúcs.

A St. Louis Blues is remekel, az utóbbi 12 mérkőzésén mindig szerzett pontot – ez klubrekord-beállítás -, most éppen a keleti főcsoport élén álló Tampa Bay Lightningot verte hosszabbításban.

A címvédő Los Angeles Kings gólt sem tudott ütni Washingtonban, az 500. mérkőzésén játszó Troy Brouwer két góllal tette emlékezetessé a kedd estét. Braden Holtby pedig 27 védéssel a  hatodik kapott gól nélküli összecsapását zárta az idényben. A kaliforniaiak az utolsó kilenc idegenbeli fellépésükön csak egyszer nyertek.

A Minnesota Wild szárnyakat kapott Devan Dubnyk érkezésével: a kapust január közepén cserélték az Arizonától, és most harmadszor maradt érintetlen a hálója, a csapat pedig sorozatban negyedszer győzött. A rivális, a 2013-as bajnok Chicago Blackhawks immár 126 perce nem tudott betalálni.

A New Jersey Devils Mike Cammalleri találatával verte az Ottawa Senatorst, a csatárnak ez volt az idénybeli hetedik győztes gólja, amivel vezeti az erre vonatkozó statisztikát.

NHL, alapszakasz, eredmények:

New Jersey Devils-Ottawa Senators 2-1
New York Islanders-Florida Panthers 2-4
Washington Capitals-Los Angeles Kings 4-0
Columbus Blue Jackets-Arizona Coyotes 1-4
Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 2-3
St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 2-1, hosszabbítás után
Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 4-3
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 3-0
Dallas Stars-Colorado Avalanche 2-3, szétlövés után
Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 3-2, hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Carolina Hurricanes 5-4, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik