Sport

Ember, aki nyakában egy 650 kilós fával lépeget

Hafthor Bjornsson (Hafthor Bjornsson)
Hafthor Bjornsson (Hafthor Bjornsson)

Hafthór Júlíus Björnsson, az izlandiak erős embere egy 30 méter hosszú és 1433 font súlyú farönköt kapott a nyakába. Még ment is vele.

Hafthór Júlíus Björnsson mostanság arról híres, hogy ő alakítja HBO-n futó népszerű Trónok harca negyedik évadában  “The Mountaint”. Nála kiválóbbat a szerepre nyilván nem találhattak volna, mert tényleg akkora, mint a hegy. 

A még csak 26 éves és 206 centire nőtt izlandi óriás korábban kosárlabdázott, nem is rosszul, ha azt nézzük, hogy az izlandi divízió 1-ben érdekelt FSu Selfoss Basketball team igazolt játékosa volt még a 2007-2008-as idényben. Aztán kedvet kapott az erős emberek versenyéhez és annyira kigyúrta magát, hogy 2011-ben megnyerte hazája bajnokságát, majd még abban az évben hatodik, 2012-ben és 13-ban harmadik, míg tavaly már második lett a World”s Strongest Man sorozatban. Az európai erős emberek versenyét megnyerte.

Nyilván itteni sikerei és bődületes paraméterei ihlették meg a Trónok Harca szereposztóját is. 

Björnsson most azzal vétette észre magát, hogy a hétvégén, a legerősebb viking versenyen egy ezer éves csúcsot döntött meg, az arrafelé ősi sportnak számító facipelésben. Vállára vett egy harminc méter hosszú, 1433 font (nagyjából 650 kiló) súlyú óriási farönköt és ötöt lépett vele előre. Íme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik