Sport

14 év után bocsátott meg Serena Williams

serena williams (serena williams)
serena williams (serena williams)

2001 után először indul az Indian Wells-i tenisztornán a világelső.

Pályafutásuk legrémesebb emlékeként tekintenek vissza a tizennégy évvel ezelőtti Indian Wells-i tornára a Williams-nővérek.

Az akkor még feltörekvő fiatalnak számító testvérpár egymás ellen játszott volna az elődöntőben, Venus azonban térdsérülés miatt visszalépett, ezzel Serenát automatikusan a döntőben juttatva. A fináléban Serenát és a nézőtéren helyet foglaló Williams-családot kifütyülték.

Fotó: Europress fotóügynökség

Ezt követően egyikük sem indult Indian Wellsben, egészen idáig, Serena ugyanis megbocsátott és nevezett az idei kiírásra.

“Venus íngyulladást kapott a meccsünk előtt, ezért fel kellett adnia. A tisztesség volt a legfontosabb egész karrierem során, hasonlóan nővéremhez. Nagyon rosszul esett, hogy hamis vádakkal támadtak és kifütyültek. Hosszú ideig bántott engem és a családomat is, de mára változott a helyzet” – nyilatkozott a time.com-nak Serena.

“Miután legyőztem Clijsterst a döntőben, hosszú órákig sírtam az öltözőben, mert elvesztettem életem egyik legfontosabb meccsét: az egyenlőségért való küzdelmet. Ezzel együtt most büszkén térek vissza a versenyre annak a tudatában, hogy történelmet írhatok” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik