Sport

Tomori: Most nincs hierarchia a válogatottnál

Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )
Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )

Női kézilabda-válogatottunk csapatkapitánya sok mindenben egyetért Németh András szövetségi kapitány jelentésével, amit az Eb után készített.

A hazai rendezésű kontinensviadalon hatodik helyen végzett a nemzeti együttes. Tomori osztja Németh véleményét, mely szerint nüanszokon múlt a jobb szereplés.

“Nagyon nagy esélyünk volt, hogy négy közé jussunk. A spanyolok ellen végig vezettünk, ám az utolsó tíz percben nyitott védekezésre váltottak, amit nem tudtunk lereagálni. A dánok ellen mindössze 22 gólt tudtunk lőni. Úgy gondolom, ha többször betalálunk a kapujukba, az a meccs simán megvan” – nyilatkozott a Ferencváros irányítója a SportTV Mai Helyzet című műsorának.

Fotó: MTI

Hozzátette, változott a helyzet az előző Európa-bajnoksághoz képest, mert az egy más csapatösszetétel volt és az érzelmi kapcsolatok nem voltak annyira kiépülve tavaly, mint korábban.

“Nagyon sokat beszélünk, ami fontos. Nem volt ez jellemző négy-öt éve a magyar női kézilabda-válogatottra, de most nincs hierarchia, mindenki, aki ott van, fontos. Ha kétperces feladata van, ha tízperces, akkor is tudja, mi a dolga, és tudja, ha megcsinálja, segít a csapatnak. Ilyen szempontból léptünk előre, csak kellenek azok a pluszok, az egy-két gól a végén, a nüanszok.”

Tomori arról is szót ejtett, hogy az Eb előtt nem szeretett volna a várandós Görbicz Anita helyére lépni csapatkapitányként.

“Ő olyan vezéregyéniség, olyan klasszis, aki mindent tud a játékról. Ha ő összefogta a csapatot, odaszólt valakinek, ránézett a másikra, az tudta, mit kell csinálni. Ez most nálunk nem volt meg, a nagyon jól védő Kiss Éván kívül nem volt olyan játékosunk, aki klasszis formában lett volna, aki tudta húzni a csapatot, vagy ha tíz percig nem lövünk gólt, neki adjuk a labdát, és tudjuk, hogy ő biztosan átlendít minket a holtponton. Próbáltam összetartani a csapatot, ám a pályán sajnos én sem tudtam vezéregyéniség lenni, de nagyon bízom benne, hogy nyártól Görbe vissza tud állni, és erősít minket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik