Sport

Mihály Árpád kikerült a válogatott keretéből

Mihály Árpád (mihály árpád, )
Mihály Árpád (mihály árpád, )

Megkezdte edzőtáborát a képosztásmegyeri Jégpalotában a lengyelországi Torunban péntektől vasárnapig tartó tornára készülő magyar jégkorong-válogatott.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány várhatóan kedden este jelöli ki az utazók névsorát. Az már korábben eldőlt, hogy klubelfoglaltsága miatt Hári János nem tud hazajönni Svédországból, míg Pavuk Attila térde a reméltnél lassabban gyógyul, így ő sem állhat a szakvezető rendelkezésére. A helyükre a miskolci Dósa Krisztián és a fehérvári Kocsis Ferenc került.

 Fotó: MTI

Hétfőn derült ki, hogy a dunaújvárosi Sevela Peter és a brassói Mihály Árpád nem tud résztvenni az összetartáson, illetve a tornán, előbbi családi okokra, utóbbi klubelfoglaltságra hivatkozott. Két légiós, a Slavia Prahában játszó Vas János és a krefeldi Sofron István kedden lesz jégen először, a hétfői esti edzést kihagyják.

A csapat csütörtökön reggel indul útnak a toruni négycsapatos tornára. Kazahsztán visszalépése miatt pénteken Románia ellen játszik a válogatott, szombaton a házigazda Lengyelország, vasárnap pedig Ukrajna lesz az ellenfél egyformán 16 órakor. Utóbbi két együttessel a magyarok találkoznak áprilisban, a divízió 1/A világbajnokságon is Krakkóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik