Sport

Alpesisí-vb: Miklós Edit a No:1

Miklós Edit (miklós edit, )
Miklós Edit (miklós edit, )

Elsőként a magyar síelőnő csúszik majd le az egyesült államokbeli Vailben és Beaver Creekben kedden kezdődő alpesisí-világbajnokság mai női lesiklóedzésén, így a magyar versenyzővel kezdődik a jövő vasárnapig tartó esemény.

“A holnapi első hivatalos DH edzésen 1-es rajtszámmal én fogom megnyitni a Vail Beaver Creek 2015 világbajnokságot!”kürtölte világgá közösségi oldalán Miklós Edit, a magyar válogatott – de jó ezt leírni -, akár éremre is esélyes versenyzője.

Magyar idő szerint ma 18.30 órakor kezdődik a lesiklás edzése. A magyar szövetség az olimpiai 7. helyezett Miklós Edittől, a legerősebb számában, alapvető célként az első tízbe kerülést várja el.

A legutóbbi, St. Moritz-i világkupán harmadik helyezést elérő versenyzőnő kedden szuper-óriásműlesiklásban versenyez, míg a lesiklást pénteken rendezik.

Miklós Editen kívül még 14 magyar versenyző utazott el az alpesisí-világbajnokságra. “Edittel szemben nem elvárás, de reményünk a dobogó, s a legutóbbi, St. Moritz-i vk-n elért harmadik helye miatt ezt most már egyre komolyabban kell venni” – jelentette ki Kaszó Klára a Magyar Síszövetség elnöke, aki hozzátette, szuper-óriásműlesiklásban az első 15 közé, óriás-műlesiklásban pedig a legjobb 30-ba várják a 2011 januárja óta magyar színekben versenyző csíkszeredai születésű, 26 éves sízőt.

A női csapatot Berecz Anna, Berecz Réka, Csima Réka, Csima Laura, Eigler Patrícia és Maróthy Mónika teszi teljessé, velük kapcsolatban azonban nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat a szövetség. A férfiaknál a horvát származású, már magyar színekben versenyző Samsal Dalibor, valamint Farkas Norbert, Kékesi Márton, Szepesi Bertold, Szőllős Benjamin, Szőllős Barnabás, Nagy Bence és Benedek Patrik alkotja a magyar küldöttséget.

“Szeretnénk, ha Dalibor műlesiklásban a legjobb 20-ban végezne, ha pedig az első 15-be kerülne, az már nagy eredmény lenne” – mondta Kaszó Klára, egyben kitért rá, hogy ha a többiek közül ebben a számban valamelyik versenyzőnek sikerülne túljutnia a kvalifikáción, az nagy siker lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik