Sport

Novak Djokovic nyerte az Australian Opent

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb világelső négy szettben győzte le Andy Murrayt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében.

Novak Djokovic ötödször, vagy Andy Murray először – ez volt az Australian Open utolsó nagy kérdése. A szerb játékos szenzációsan kezdett és ugyan brit riválisa sem játszott rosszul, mégis 4-1-es hátrányba került. Djokovic aztán elkezdett hibázni, ennek köszönhetően pedig csak rövidítésben dőlt az első szett, a világelső nyerte 7-5-re a tie-breaket.

A második játszma elején a skót játékos volt elemében, 2-0-ra is vezetett, majd Djokovic nyert meg négy játékot zsinórban, de ismét nem tudta gyorsan lezárni a felvonást – Murray 5-5-nél játszmalabdát is hárított. Ezúttal is rövidítésig jutottak a felek, ám ezúttal a brit győzött.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik szettben ismét Murray vezetett 2-0-ra, ám Djokovic visszaküzdötte magát a játszmába, majd 3-3 után már csak ő nyert játékot, így nagyot lépett a végső győzelem megszerzése felé.

A negyedik felvonás kezdetén a szerb nagyon frissnek tűnt, mintha csak akkor kezdődött volna a találkozó. A húzásai is bejöttek, a kritikus labdameneteket is ő nyerte, Murray pedig mintha beletörődött volna a vereségbe. A brit egyre többet rontott, Djokovic pedig köszönte szépen és 6-0-ra megnyerte a negyedik játszmát – 3 óra 44 perc alatt húzta be a finálét. Andy Murray negyedszer veszítette el az Australian Open döntőjét.

A 27 éves Novak Djokovic a modern éra első férfi játékosa, aki ötször diadalmaskodott a Melbourne Parkban, és pályafutása nyolcadik Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be.

Eredmény – Australian Open, döntő

Djokovic (szerb, 1.) – Murray (brit, 6.) 7-6 (7-5), 6-7 (7-4), 6-3, 6-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik