Sport

A spanyolok még a bronzot sem csípték meg

lengyel válogatott (lengyel válogatott, )
lengyel válogatott (lengyel válogatott, )

A lengyel válogatott szerezte meg a bronzérmet a katari, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón hosszabbítás után legyőzte a tornára címvédőként érkezett spanyol együttest.

A spanyolok az előző tornát megnyerték és nem kisebb céljük volt idén, mint a duplázás, de az elődöntőben a franciák útjukat álltak, ezért a bronzéremért küzdhettek a lengyelekkel.

A mérkőzésen a két együttes végig fej-fej mellett haladt, majd a 13-13-as első félidő után 24-24-et mutatott az eredményjelző a rendes játékidő leteltekor.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A hosszabbításban aztán a lengyeleknek jött ki jobban a lépés, végül egyetlen góllal, nagy csatában 29-28-ra diadalmaskodtak.

A vb-győztes kijut a 2016-os riói olimpiára, a második, harmadik és negyedik helyezett olimpiai selejtezőt rendezhet, amelyen részt vehet a mostani torna ötödik, hatodik és hetedik helyezettje is, feltéve, hogy előzőleg nem szerez majd olimpiai kvótát a jövő januári Eb-n, illetve Katar esetében az idén októberben esedékes ázsiai kvalifikációs tornán.

Eredmény – kézilabda-vb, a 3. helyért

Lengyelország-Spanyolország 29-28 (13-13, 24-24) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik