Sport

Djokovic nagy csatában jutott döntőbe

novak djokovic (novak djokovic)
novak djokovic (novak djokovic)

Az első helyen kiemelt szerb teniszező a címvédő Stanislas Wawrinkát győzte le öt szettben az Australian Open elődöntőjében.

Novak Djokovic gyakorlatilag menetelve jutott el az első négybe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ugyanis ezt a mérkőzést megelőzően még csak szettet sem veszített. Most ugyanakkor rendesen megizzadt az első játszmában Stanislas Wawrinka ellen, és ugyan ezt a felvonást behúzta rövidítésben, a második etapban ráfaragott egy brékre, így közel másfél óra játék után egálra álltak.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik játékrészben Djokovic gyorsan elhúzott 3-0-ra, Wawrinka azonban vissza tudott innen kapaszkodni, ám 5-4-nél elrontotta az adogatását, így Djokovic lépett egy nagyot a végső győzelem felé.

Wawrinka nem adta fel, a fordulatos negyedik játszmában kétszer is brékelni tudta a szerbet, ezzel pedig döntő szettre mentette a mérkőzést. Ott aztán Djokovic semmi kétséget nem hagyott afelől, ki jut majd be a döntőbe, 37 perc alatt nyerte meg 6-0-ra (!) a játékrészt, így ő játszi Andy Murray ellen.

Amennyiben Djokovic legyőzi Murrayt a vasárnapi döntőben – 2011-ben és 2013-ban már megtette ezt -, úgy ő lehet a második teniszező, aki négynél többször nyert az Australian Openen. Roy Emerson 1961 és 1967 között hatszor diadalmaskodott. Akkor is történelmi lesz a vasárnapi finálé, ha Murray győz, mert akkor ő lehet az első, aki három elveszített döntő után ér révbe – 2010-ben Roger Federertől kapott ki.

Eredmény – Australian Open, elődöntő

Murray (szerb, 1.) – Wawrinka (svájci, 4.) 7-6 (7-1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik