Sport

Nadal: Ilyen teljesítménnyel nem lehet nyerni

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol teniszező szerint nem nehezítette meg ellenfele, Tomas Berdych dolgát.

Önkritikusan értékelte saját produkcióját a 2009-es bajnok és tavaly döntős Rafael Nadal, aki kedden 6-2, 6-0, 7-6-ra kikapott Tomas Berdychtől az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

“Nem nehezítettem meg a dolgát, ilyen teljesítménnyel nem lehet Grand Slam-negyeddöntőt nyerni” – közölte a spanyol sztár, akit az előző év második felében csuklósérülés és vakbélműtét hátráltatott, és kilencedik Roland Garros-diadala óta csupán 17 meccset játszott – ebből négyet Melbourne-ben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy győzhettem volna ma, Tomas jobb volt nálam, ilyen a sport” – vélekedett a mallorcai salakkirály, aki a 2006-ban elbukott wimbledoni finálé óta először vesztett szettet 6:0-ra.

Berdych sorozatban 17 vereség után tudott felülkerekedni Nadalon, amellyel beállította a leghosszabb vereségszéria rekordját egy adott ellenféllel szemben. Korábban Vitas Gerulaitis kapott ki egyhuzamban 17-szer a legendás Björn Borgtól, és hasonlóképpen járt Tim Mayotte és Jimmy Connors is Ivan Lendllel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik