Sport

Andy Murray legyőzte a hazai kedvencet

andy murray (andy murray)
andy murray (andy murray)

A hatodik helyen kiemelt brit jutott be az Australian Open elődöntőjébe, miután három szettben nyert Nick Kyrgios ellen.

A keddi utolsó negyeddöntőt Andy Murray és a hazaiak üdvöskéje, Nick Kyrgios vívta az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az első szettben a 19 esztendős ausztrál a tornán eddig tőle megszokotthoz képest jóval több hibával játszott, rutinos brit ellenfele pedig ki is használta és 6-3-ra megnyerte az etapot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második játszmában aztán már sokkal nagyobb csatára késztette a hatodik kiemelt Murrayt Kyrgios, olyannyira, hogy csak rövidítésben dőlt el a felvonás. A tie-breakben adogatóként mind a két játékos keze meg-megremegett, végül a brit felé billent a mérleg nyelve.

A harmadik szettben Kyrgios mindent bevetett, olykor még a sportszerűség határát is súrolta, amivel láthatóan felbőszítette riválisát. Nem vált be ez a taktika, Murray szenzációs elütésekkel válaszolt, és végül 6-3-ra behúzta ezt a felvonást is, így továbbjutott az elődöntőbe, ahol a Rafael Nadalt búcsúztató Tomas Berdych lesz az ellenfele.

Eredmény – Australian Open, negyeddöntő

Murray (brit, 6.) – Kyrgios (ausztrál) 6-3, 7-6 (7-5), 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik