Sport

Kiszakadt a gólzsák Amerikában

Ryan Johansen (ryan johansen)
Ryan Johansen (ryan johansen)

Minden idők legtöbb találatát jegyezték a csapatok az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) All Star-gáláján.

A Team Toews és a Team Foligno együttesei csaptak össze magyar idő szerint hétfőn hajnalban, Columbusban. Az első gólra bő három percet kellett várni, azt Radim Vrbata szerezte, a folytatásban pedig csak úgy záporoztak a találatok, így több rekord is megdőlt. Jonathan Toews és társai végül 17-12-re nyertek.

Ami pedig a rekordokat illeti: All Star-gálán még nem esett ennyi találat összesen (29), egy harmadban (a második húsz percben 11-szer találtak be a csapatok), illetve egy csapat sem szerzett még 17 gólt.


Ryan Johansen (feketében) lett az All Star MVP
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Mint kapus, egy ilyen mérkőzéssel sosem lehetek maximálisan elégedett. Természetesen a gála lényege a támadójáték, az emberek azért jönnek el rá, hogy gólokat lássanak, meg esetleg egy pár bravúrt. Most volt minden” – mondta a veterán Roberto Luongo, aki az első harmadban 17 lövésből négyszer kapitulált.

A nézők szavazatai alapján a vesztes csapat játékosa, a két-két gólt és asszisztot jegyző Ryan Johansen lett a gálamérkőzés legértékesebb játékosa (MVP). Ez persze nem annyira meglepő, tekintve, hogy ő a Columbus Blue Jackets alkalmazásában áll, azaz hazai jégen szerepelt az All Staron.

Eredmény – NHL All Star-gála

Team Toews – Team Foligno 17-12 (4-4, 7-4, 6-4)

Videó – A gálameccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik