Sport

Overdose Németországba költözik

overdose testvére (overdose testvére, ló, lovas sport, )
overdose testvére (overdose testvére, ló, lovas sport, )

Overdose a február 15-ével kezdődő 2015-ös fedeztetési szezont Németországban, a Vollblutgestüt Lindenhof ménesben tölti.

Lovasberkekben a hír “kiverte a biztosítékot”, a teljes német szaksajtó, mellett az angol Racing Post online kiadásának címlapjára is felkerült.

Mikóczy Zoltán tulajdonos a PannoniaOverdose.hu-nak első kézből számolt be a költözés részleteiről, miértjéről. Elmondta, Overdose február elején Németországba költözik és minden valószínűség szerint a Neuss-i pálya téli homokpályás szezonjának február 8-i versenynapján fog tenyészménként bemutatkozni. A megállapodás a 2015-ös fedezési szezonra vonatkozik, ez február 15-én kezdődik és június végéig tart.

 
Ovedose örül az új lehetőségnek – hát még a tulajdonosok
Fotó: MTI 

Nem titok, több német ménes is szerette volna megvásárolni Overdose-t, mert nekik nem érdekük, hogy más lova bérfedezzen náluk, hiszen többet keresnek a saját tulajdonú lovaik fedeztetésén. “A Vollblutgestüt Lindenhof tulajdonosa – aki egy komoly gazdasági háttérrel rendelkező üzletember – megkereste az egyik társtulajdonost, hogy nemcsak Overdose-t látná szívesen, de biztosítaná a fedeztetéshez ma már nélkülözhetetlen marketinges hátteret is. A megbeszélések végén nagyon előnyös megállapodást tudtunk kötni. A ló továbbra is a mi tulajdonunkban marad” – vázolta az üzleti hátteret Mikóczy Zoltán.

Hogy mi ebben az üzlet? A tenyészméneket az utódai eredményessége alapján ítélik meg. Ez határozza meg, mekkora díjat lehet egy-egy “légyottért” elkérni. Overdose Németországban fogalom, ők nevezték el Wunderpferd-nek, azaz csodalónak. És bár ő fedezőménként még kezdő, mégis az átlagos 1500-2500 eurós díjánál magasabb áron, 4000 euró tarifán fogadja majd Németországban a kancákat. 

 

“Lindenhof Hamburg közelében található, így Belgium, Dánia és Franciaország is elérhető közelségben van, továbbá Csehországból is várhatók kancák, hiszen a ménesnek ott is van ügynöke. Természetesen Overdose továbbra is rendelkezésre áll a magyar és szlovák tenyésztés számára. Nekik a fedeztetési díjat  mi állapítjuk meg egyénileg” – tájékoztatott a kedvezményes lehetőségekről a tulajdonos..

Overdose eddig a dióspusztaz ménesben fedezett és 38 kanca közül csak négynél volt sikertelen az “aktus”, ami jó aránynak mondható. Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetőek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik