Sport

Ez lehet az Australian Open legszebb ütése

Gael Monfils (gael monfils, )
Gael Monfils (gael monfils, )

Amit Gael Monfils művelt az első fordulóban, azt nehéz lesz túlszárnyalni a továbbiakban.

A francia Gael Monfils honfitársával, a szabadkártyás Lucas Pouille-vel csapott össze az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A 17. helyen kiemelt gall játékos jól játszott az első szettben, rövidítésben mégis elbukta a felvonást, majd mintha ez kedvét szegte volna, a második játékrészben rossz teljesítményt nyújtott, így gyorsan 2-0-s hátrányban találta magát.


Ahogy azt megszokhattuk, Monfilsnak ismét akadtak váratlan megoldásai
Fotó: Europress Fotóügynökség

Monfils már hozzászokhatott a fordulatos mérkőzésekhez, talán ez a rutin is segített neki abban, hogy fejben össze tudta szedni magát, a játéka feljavult és ellenfele hibáit is ki tudta használni, így végül öt szettben, 2 óra 51 percnyi játék után kiharcolta a továbbjutást, 6-7 (7-3), 3-6, 6-4, 6-1, 6-4-re nyert.

Egy ízben ráadásul egy szenzációs labdamenetet nyert meg a harmadik játszma kezdetén: előbb egy lábközötti ütéssel próbálta meg átemelni riválisát, ezt Pouille még hárította, ám rutinos ellenfele egy védhetetlen elütéssel húzta be a poént. Könnyen elképzelhető, hogy ez az egész idei Australian Open legszebb jelenetsora volt.

Videó – A szenzációs labdamenet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik