Sport

Zetterberg hármat, csapata hatot ütött

A Detroit Red Wings az első harmad után még háromgólos hátrányban volt, ám végül többek között a svéd Henrik Zetterberg mesterhármasának és gólpasszának köszönhetően 6-4-re nyert a vendég Buffalo Sabres ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes Zetterbergnek ez volt a hatodik triplája az NHL-ben.

A Buffalo megszakítás nélkül 11. mérkőzésén kapott ki. A ligában ilyen rossz sorozatot legutóbb a Pittsburgh Penguins produkált, amely 2004. január 13. és február 12. között 13-szor hagyta el vesztesen a pályát.

A jelenlegi Pittsburgh sokkal jobb, mint a 11 évvel ezelőtti, ám a New York Rangers így is nyert ellene 5-2-re. Derek Stepan és Rick Nash kétszer-kétszer talált be, klubjuk pedig az utóbbi 18 mérkőzését figyelembe véve 15. győzelmét aratta. A két csapat a szezonban négyszer találkozott, és a Rangers hét ponttal gazdagodott. A New York-iak a meccs előtt jelentették be, hogy hátvédjükkel, Marc Staallal hat évre, összesen 34,2 millió dollárért szerződést hosszabbítanak.

A Dallas Stars elsősorban Cody Eakin két góljával és egy gólpasszával, valamint Kari Lehtonen 38 védésével nyert a Chicago Blackhawks otthonában. A hazaiak november eleje óta először kaptak ki két egymást követő találkozón, és ezt megelőzően háromszor tudták legyőzni a texasiakat. 

A dallasi Tyler Seguin és a New York-i Nash egyaránt 28 gólos, közösen vezetik a listát – írja az MTI.

Az Arizona Coyotes az utolsó tíz percben ledolgozta kétgólos hátrányát Winnipegben, ám a Jets szétlövésben végül diadalmaskodott.

Eredmények – NHL

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 2-5
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 3-6
Winnipeg Jets-Arizona Coyotes 4-3, szétlövés után
Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik