Sport

Kasza ezüstérmet nyert az idénynyitón

Kasza Róbert második lett az öttusázók budapesti fedettpályás versenyén, ezzel a magyarok közül ő végzett a legjobb helyen. Győzött a fehérorosz Ilja Palazkov.

A címvédő és eddig ezen a viadalon négyszer győztes Kasza a számára negyedik helyet érő jó vívás, majd az úszás megnyerése és az egy verőhibás lovaglás után az élről várta a lövészetből és futásból álló zárószámot. Előnye Palazkovval szemben öt, az akkor harmadik – előzőleg a vívásban élen záró, majd hibátlanul lovagló – Tibolya Péter előtt pedig hat másodperc volt.

A kombinált szám második lövősorozatában azonban Kasza négy zöld lámpánál elindult, mivel úgy gondolta, hogy az ötödik is megvolt, majd a közönség figyelmeztetésére fordult vissza, amikor kiderült, hogy még sincs meg. Ezzel értékes másodperceket vesztett, de végül így is ezüstérmesként ért célba.

 Fotó: MTI

“Éveken át azt gyakoroltam, hogy nem törődök a táblával, most ez lett a vesztem. Úgy éreztem, hogy találtam, ezért futottam tovább. Gyermeteg hiba, de jobb, hogy itt jött ki és mondjuk nem olimpián” – mondta.

Tibolyának viszont az okozott gondot, hogy – bár a rajtszámokhoz a versenyzők ezúttal chipet is kaptak – az elektromos kijelzőn rossz körszám jelent meg, ezért eggyel többet futott a Syma-csarnokban, így dobogós helyről a kilencedikre csúszott vissza.

Nem tudta befejezni a versenyt Marosi Ádám, aki két szám után kénytelen volt visszalépni. 

“Az úszás után nagyon gyenge volt Ádám. Valamilyen gyulladás lappang a szervezetében. Gyógyszert kapott rá, de így is nagyon legyengült” – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A vasárnapi versenyben 12 ország 47 öttusázója vett részt. 

Eredmények – Peridot fedettpályás bajnokság, férfiak:

1. Ilja Palazkov (fehérorosz) 1501 pont
2. Kasza Róbert 1489
3. Pavel Cihanau (fehérorosz) 1482

Ajánlott videó

Olvasói sztorik