Sport

Euroliga: nyolc között a Szentes és az UVSE-Centrál

A házigazdaként eredményes Szenteshez hasonlóan a franciaországi Lille-ben szereplő, és ugyanúgy másodikként végző UVSE-Centrál is továbbjutott a negyeddöntőbe selejtezőcsoportjából a női vízilabda Euroligában.

A Szentesnek – a szintén hatpontos Mataróénál jobb gólkülönbségének köszönhetően – már a döntetlen is elegendő lett volna az ötcsapatos torna befejező fordulójában ahhoz, hogy a riválisait, így a magyar alakulatot is legyűrő orosz Kirisi mögött másodikként lépjen tovább a kontinentális sorozat negyeddöntőjébe.

Ehhez képest a Mataro szerzett vezetést, majd elhúzott 3-0-ra. Még időben kaptak észbe a hazaiak, akik 3-3-nál a harmadik negyedben utolérték ellenfelüket. Sőt a folytatás is rendben volt, 5-3 lett a Szentes javára, a vendéglátók azonban visszaengedték a spanyol csapatot, amely egyenlített (5-5). A magyar együttes ekkor új erőre kapott, és miután a duplázó Miskolczi Ibolya a negyedik negyed közepén 7-5-re módosította az állást, eldőlt a meccs, a Matarónak már csak a szépítésre futotta. 

 Fotó: MTI

Az UVSE-Centrálnak a továbbjutáshoz legalább döntetlent kellett játszania a vasárnapi befejező napon vendéglátókkal.

Ez sikerült is: a magyar csapat – az európai szövetség, a LEN honlapjának jegyzőkönyve szerint – 11 góllal nyert a franciák ellen. Az UVSE legeredményesebb játékosa az idehaza 2014 legjobb női pólósának megválasztott Keszthelyi Rita volt, aki hétszer is bevette a Lille kapuját.

Eredmények – Női vízilabda Euroliga:

A csoport, 4. nap (Lille):
UVSE-Centrál – Lille (francia) 17-6 (5-2, 4-1, 5-2, 3-1)

Az A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Sabadell (spanyol) 12 pont, 2. (és továbbjutott) UVSE-Centrál 9, 3. Uralocska (orosz) 4, 4. Lille 4, 5. Crvena zvezda (szerb) 0

C csoport, 4. nap (Szentes):
Hungerit-Szentes – Mataro (spanyol) 7-6 (0-2, 2-1, 3-2, 2-1)

A C csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kirisi (orosz) 12 pont, 2. (és továbbjutott) Szentes 9, 3. Mataro 6, 4. Izmajlovo (orosz) 3, 5. Kreuzlingen (svájci) 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik