Sport

Muhammad Ali lefeküdt és nem ébredt fel

Muhammad Ali (muhammad ali, )
Muhammad Ali (muhammad ali, )

Minden idők legnagyobb nehézsúlyú ökölvívója 24 órán keresztül nem ébredt fel. Azonnal kórházba szállították. Alig két hete engedték ki és most újra bent.

Karácsony előtt az első hírek szerint tüdőgyulladással szállították kórházba a bokszlegendát, de január 6-án már kiengedték és kiderült, “csak” súlyos húgyúti fertőzése volt. Szerda este otthonából viszont újra az arizonai Scottsdale kórházába szállították, miután kedd este lefeküdt és még szerda délután sem ébredt fel  – számolt be a mirror.uk.co

 
Forrás: instargram.com 

Az orvosok most azt gondolják, hogy a 1942 január 17.-én született, azaz egy nap híján épp 73 éves Muhammad Alinál újra a korábbi kór okozza a problémát. Jelenleg is kezelik, pihentetik.

Al Parkinson-kórban szenved, amelyet három évvel 1981-es visszavonulása után diagnosztizáltak nála. Az elmúlt öt évben nyilvános szereplést már egyre kevésbé vállalt emiatt. Három hónappal ezelőtt érkeztek az első jelentések arról, hogy az 1960-ban, Rómában olimpiai aranyérmes ökölvívó egészségi állapota annyira megromlott, hogy képtelen volt beszélni.

A 21 éves hivatásos pályafutása alatt 61 mérkőzéséből 56 meccset megnyerő (37 KO),  Cassius Marcellus Clay néven anyakönyvezett Ali később twitter és instagram bejegyzésekkel próbálta milliós szurkolótáborát megnyugtatni. 

Öt ember győzte le csupán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik