Sport

Fizetett szurkolók Katarban

Katar (katar, )
Katar (katar, )

Fizetett szurkolók biztatták a katari válogatottat a 24. férfi kézilabda-világbajnokság nyitómérkőzésén, amit végül meg is nyertek 28-23-ra a brazilok ellen.

A házigazdát meglepő módon nem a helyi lakósság biztatja leghangosabban, hanem a Spanyolországból hozatott lelkes szurkolóik. Kiderült róluk ugyanis, hogy az útjukat, szállásukat, illetve a világbajnokság végéig az egész ellátásukat Katar fizeti – írja a Yahoo. Cserébe csupán annyi a teendőjük, hogy támogassák hazaiakat.

A hatvan főből álló drukkercsoport egyike, Pablo mesélte, hogy Zupo Equisoain hívta őket, aki jelenleg a katari utánpótlásban dolgozik, de korábban a spanyol nemzeti együttest is dirigálta. A két együttes ráadásul egy csoportba is került.

„Nem fog gondot okozni. Természetesen reméljük, hogy a spanyolok megnyerik a vb-t, de az egymás elleni meccsen Katarnak fogunk szurkolni” – folytatta Pablo.

A világbajnokságon résztvevő országok hozhattak magukkal húsz szurkolót, akiket négy- és ötcsillagos szállodákban helyzetek el – mindezt a szervezők költségén. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik