Sport

Kálomista megdöbbent Cozma apjának vádjain

Megszólalt Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém társelnöke és a meggyilkolt Marian Cozmáról szóló film producere, akiről az édesapa azt állította, hasznot húzott fia halálából.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában határozottan cáfolta a producer, hogy mindössze kétszázezer forintot adott a Cozma családnak a Szíven szúrt ország című emlékfilm bevételéből. Petre Cozma, aki nemrég a bukaresti magyar nagykövetség előtt tervezte felgyújtani magát, a Blikknek nyilatkozott úgy, hogy a többmilliós profitból csak ennyit kapott. A producer szerint ez nem így történt, a gyászoló édesapának 5000 eurót (több mint másfél millió forintot) utalt, a veszprémi kézilabda utánpótlás pedig egy milliót kapott.

Kálomista döbbenten beszélt arról, hogy évekig szoros baráti kapcsolatban álltak Marian Cozma édesapjával, és továbbra sem akarja elhinni, hogy ilyen súlyos vádakkal illette őt. A Blikk korábbi, furcsa hangulatú telefonos interjúját Petre Cozma ügyvédje, Helmeczy László tolmácsolta, aki korábban 211 milliós kártérítést harcolt ki a család részére.

Kálomista egyébként úgy tudja, Petre Cozma később megpróbálta letiltani az interjút. Sőt, egy nyilvános levelet is írt, amelyben kifejti, hogy összekeveredtek a dolgok, a továbbiakban senkinek sem nyilatkozik, és miután Kálomista kiszállt a február 8-i emlékmeccs szervezéséből, ő sem vesz részt a mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik