Sport

Pau Gasol nagy estéje

A Chicago Bulls spanyol kosarasa karriercsúcsot jelentő 46 pontot szerzett a Milwaukee Bucks elleni győzelem alkalmával.

A hazai pályán játszó chicagóiak első támadását Pau Gasol kosárral fejezte be, azonban talán maga a spanyol játékos sem gondolta volna, hogy ezt a folytatásban még 16 mezőnykosár és 12 értékesített büntető követi a részéről. Márpedig ez történt, a hórihorgas játékos kis túlzással képtelen volt hibázni a Milwaukee elleni mérkőzésen, így karriercsúcsot jelentő 46 ponttal zárta a meccset, mellé pedig még 18 lepattanót is betett a közösbe, azaz elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata 95-87-re legyőzte a Bucksot.

„Ha bemegy az első pár dobás, akkor a társak is szívesen keresnek már meg, ezúttal pedig sikerült többször is jó helyzetbe kerülnöm” – értékelt szerényen a 34 éves kosaras.


Pau Gasol megállíthatatlan volt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A New York Knicks és a Minnesota Timberwolves verseng a liga legpocsékabb formában lévő csapata címért, mind a két együttes a 15. vereségét szenvedte el zsinórban. Előbbi a Charlotte Hornetstől, utóbbi a címvédő San Antonio Spurstől kapott ki a legutóbbi játéknapon.

Eredmények – NBA, alapszakasz

New York Knicks – Charlotte Hornets 82-110
Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 120-100
Detroit Pistons – Brooklyn Nets 98-93
Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 93-92
Toronto Raptors – Boston Celtics 109-96
Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 95-87
Houston Rockets – Utah Jazz 97-82
Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 93-108
Portland TrailBlazers – Orlando Magic 103-92

Videó – A Bulls győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik