Sport

Tíz góllal kapott ki a kéziválogatott

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Lengyelország válogatottja 35-25-re legyőzte a magyar csapatot Spanyolországban.


Fotó: Twitter

Szombaton második mérkőzősét játszotta a spanyolországi Oviedóban a magyar férfi-kézilabdaválogatott – az elsőn szoros meccsen kikaptunk a házigazdáktól -, ezúttal Lengyelország volt az ellenfél. Iváncsik kimaradt hetesével indult a mérkőzés, és ugyan a félidőben 14-13-ra vezettek csak a lengyelek, volt olyan szakasza is az első játékrésznek, amikor öt találat volt a különbség a csapatok között.

A második felvonás kezdetén kilőtt a rivális, és ugyan sikerült visszakapaszkodnia a meccsbe Talant Dujshebaev legénységének (20-22), a lengyelek ismét megléptek és a hajrában tekintélyesre növelték a különbséget. Végül tíz lett közte, 35-25-re nyert Lengyelország.

“Az első félidőben volt egy jó védekezésünk, ez alapozta meg, hogy ott legyünk a mérkőzésben. A gond a második félidőben volt, a csapat kezéből teljesen kicsúszott az irányítás egyes szakaszokban, a norvégok ellen nem szabad elkövetni ezeket a hibákat. Ebben az összeállításban ez volt a második mérkőzésünk, sok az újdonság a taktikában még a rutinosabbaknak is. A megszokott dolgok most nem működnek, új dolgokat csinálunk, amik még nem mennek – nem úgy, mint a lengyelek oldalán. Az időzítésnél, a passzoknál még vannak hibák, a játékosok kicsit el is vesztették a hitüket, de ezt nem szabad mutatnunk többet” – értékelt Sótonyi László, a válogatott másdoedzője a meccset közvetítő Sport TV-nek.

Vasárnap 11 órától Norvégia lesz a mieink ellenfele.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Oviedo

Magyarország – Lengyelország 25-35 (13-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik