Sport

Steve O’Dwyer nyerte az év első nagy pókerversenyét

Közel 1,9 millió dollárt nyert az északír Steve O’Dwyer, miután az év első nagy pókerversenyén, a PCA Super Super High Rolleren mindenkit maga mögé utasított.

Január 6-8. között rendezték a PokerStars Caribbean Adventure Super High Roller tornáját, amely a mostanság sikert-sikerre halmozó Steve O’Dwyer újabb nagy győzelmével ért véget – írja a Poker.hu.

Százezer dollár – közel huszonhétmillió forint – ennyit kellett befizetni annak a játékosnak, aki meg akarta magát mérettetni a PCA 2015-ös Super High Roller eseményén, mely az év első nagy pókertornája volt.

Végül kereken ötven fő nevezett, akik közül ráadásul 16-an újra is vásárolták magukat, így összesen 66 befizetés történt, amely rekord a verseny történetében. Ezek után a 6,4 millió dolláros összdíjazás már csak hab volt a tortán, amiből végül kilenc játékos részesült.

Az ismert nagy nevek közül szinte mindenki képviselte magát az asztaloknál, többségük azonban nem tudott most pénznyereménnyel zárni. Üres zsebbel távozott többek közt Cary Katz, Daniel Colman, Erik Seidel, Ole Schemion, Dani Stern, Olivier Busquet, Pratyush Buddiga, Bill Perkins,Daniel Negreanu, Isaac Haxton, Jason Mercier, Zach Hyman, Talal Shakerchi, Carlos Chadha, Mike McDonald és Fedor Holz is.

A tízedik, még pont nem fizetős helyen David Peters zárt, őt az a Sorel Mizzi ejtette ki, aki a döntőt így az élről kezdhette. Csakhogy a fináléban már nem a kanadai akarata érvényesült, hanem az északír Steve O’Dwyeré, aki a tavaly novemberi makaói Super High Roller tornáján is bajnoki címig menetelt.

És ha már átruccant a Bahamákra, akkor gondolta, ott sem hagyja ki az adandó alkalmat, és végül az amerikai hobbista pókerest, Roger Sipplt verve megszerezte újabb nagy győzelmét. O’Dwyer végül 1 872 850 dollárt vághatott zsebre, ami magyar valutára átváltva félmilliárd forintot jelent!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik