Sport

Félelmetesen nagyot bukott az olimpiai bajnok síugró

Simon Ammann a síugrók világkupa-sorozatába tartozó Négysáncverseny kedden rendezett utolsó, bischofshofeni állomásán esett óriásit.

A második sorozatban a négyszeres olimpiai bajnok Ammann 136 méteres ugrása elképesztően nagy bukásba torkollt.

A svájci versenyző hosszú méterekig csúszott a lejtőn és eszméletét vesztette. Ammannt rögtön kórházba szállították, s az első jelentések szerint magához tért, kezét, lábát is tudja mozgatni és beszélni is képes.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Négysáncversenyt Stefan Kraft nyerte. Az első viadalon győztes síugró harmadik helyével biztosította be pályafutása első végső sikerét a nagy presztízzsel bíró sorozaton, így a Négysáncversenyen megszakítás nélkül hetedik alkalommal született osztrák győzelem. Ausztria ezzel utolérte a nemzetek rangsorában 16 elsőséggel élen álló Finnországot és Németországot.

Az ausztriai Bischofshofenben a világkupa pontversenyében élen álló Hayböck első helyéhez kétség sem férhetett, ugyanis egyedüliként jutott mindkét sorozatban 135 méter fölé, több mint 11 ponttal előzte meg a második japán Kaszaj Noriakit és 17-tel Kraftot.

Utóbbi azonban még így is hat pontot megőrzött tetemes előnyéből Hayböckkel szemben a Négysáncversenyben. Az összetett harmadik helyén a szlovén Peter Prevc zárt, aki ezúttal negyedik lett.

Eredmények – Négysáncverseny, Bischofshofen

1. Michael Hayböck (osztrák) 288,4 pont (137,5 m/136,5 m)
2. Kaszaj Noriaki (japán) 277,1 (132,5/137)
3. Stefan Kraft (osztrák) 271,3 (133,5/132)

A Négysáncverseny végeredménye:
1. Kraft 1106,7 pont
2. Hayböck 1100,7
3. Peter Prevc (szlovén) 1077,2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik