Sport

Babos Tímea sérülten is küzdött

babos tímea (babos tímea)
babos tímea (babos tímea)

A magyar teniszező két játszmában kikapott a negyedik helyen kiemelt kazah Zarina Dijasztól a kínai Sencsenben zajló, 500 ezer dollár összdíjazású (129,5 millió forint) keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Dijasz a nyitó körben 6:3, 6:1-re nyert a horvát Donna Vekic ellen, míg a 21 éves magyar játékos 6:7, 6:1, 6:4-re múlta felül a kínai Vangot.

 
Babos Tímea sérülten is remekül küzdött
Fotó: europress 

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján Dijasz (32.) volt az esélyese a találkozónak, ennek megfelelően állva hagyta Babost – az első gémben 40-re nyerte el Timi adogatását. majd 2:0-ra és 5:3-ra elhúzott. A kilencedik gémben a kazah játékos fogadóként jutott három szettlabdához és a harmadik esélyt ki is használta. Dijasz 38 perc alatt nyerte meg a nyitó felvonást – számolt be a találkozóról a babostimea.hu.

A második játszma elején Timi ugyan rögtön elvette ellenfele adogatását, de azonnal elvesztette a sajtáját, sőt, négy játszmát nyert zsinórban a kazah és 4:1-re elhúzott.

5:3 után a kilencedik gémben Babos rosszul lépett, ápolni kellett a bokáját. A magyar játékos szorítókötést kapott, majd utána Dijasz 40-0-ra is vezetett. Timi azonban ekkor sem adta meg magát, nyerőket ütött, sorozatban öt labdamenetet nyert és feljött 5:4-re, de fordítani már nem tudott, 1 óra 37 perc után gratulált ellenfelének.

WTA-torna, Sencsen, 500 ezer dollár, 2. forduló, eredmények:

Dijasz (kazah, 4.)-Babos Tímea 6:3, 6:4
Cseng (kínai) – Hercog (szlovén) 6:3, 2:6, 6:2
Kvitova (cseh, 2.)-Jovanovski (szerb) 6:1, 6:2 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik