Sport

Megdöntötték a magyarok Guinness-rekordját

Rakonczay Gábor és Viktória 2007-ben 51 nap alatt evezték át az Atlanti-óceánt, ez pedig akkor Guinness-rekordot jelentett. Egy brit duó ezt az eredményt szárnyalta túl.

Rakonczayék a Tűzhangya nevű, saját tervezésű és építésű magyar óceáni evezőshajóval tették meg az Afrika partjainál található Gran Canariától a közép-amerikai Antiguáig a légvonalban közel 5000 kilométeres távot.

 Fotó: Facebook

Ezzel a hajóval most egy brit páros, Phil McCorry és Dan Renner vágott neki az óceánnak, hogy megdöntsék a magyar rekordot, és sikerült is nekik, hiszen két nappal rövidebb ideig evezve, 49 nap alatt teljesítették a távot, ami egyébként is hosszabb volt, hiszen Barbadost tűzték ki célul.

“Az ex Tűzhangya – ismét transzatlanti útra indult, hogy két angol evezőssel a fedélzetén megdöntse a 2007-es, 51 napos Atlanti-óceán átkelési rekordunkat…, hajrá fiúk!!!” – írta Facebook oldalán Rakonczay még novemberben, az út megkezdése előtt.

A Tűzhangya máig a világ 17. leggyorsabb óceáni evezős hajója.

Rakonczay Gábor egyébként 2012-ben páratlan rekordra vállalkozott, egyedül szerette volna átkenuzni az Atltanti-óceánt. Ez végül sikerült is neki, 61 nap alatt kötött ki Antiguán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik