Sport

Bode Miller kihagyhatja a világbajnokságot

Megfontolja az Egyesült Államokban februárban sorra kerülő világbajnokságtól való visszalépést Bode Miller, az amerikaiak olimpiai és négyszeres világbajnok alpesi sízője, akinek novemberben porckorong-sérülés miatt megműtötték a hátát.

A 37 éves versenyző a könnyített edzéseket már elkezdte, de ezek során, mint azt egy sajtókonferencián elmondta, rádöbbent, hogy a felépülése nem halad olyan jól, mint azt előzőleg remélte.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Ha januárban Wengenben, vagy Kitzbühelben még az edzéseken sem tudok elindulni, s letesztelni a sebességemet és egyéb dolgokat, akkor nem vagyok abban biztos, hogy bármelyik honfitársamat is megfosztanám a vb-n való indulás lehetőségétől” – jelentette ki Miller, utalva az elkövetkező hetek férfi világkupa-versenyeire.
    
A veterán síző tavaly márciusban sérült meg, s bár októberben még edzett, végül a műtét mellett döntött. December elején azt mondta, bízik benne, hogy a januári vk-viadalokon visszatér. Wengenben a jövő héten, Kitzbühelben egy héttel később rendeznek vk-versenyt a férfiaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik