Sport

Ütős év volt 2014

A Sport24 összegyűjtötte az év legnagyobb bokszkiütéseit.

Vlagyimir Klicsko immáron bő tíz éve nem talál legyőzőre és nem is nagyon látni olyan bokszolót, akiben benne lenne a potenciál, hogy felvegye a kesztyűt az ukrán nehézsúlyú bunyóssal. Legutóbb a bolgár Kubrat Pulev szállt ringbe a fiatalabbik Klicskóval, de mindössze öt menetet bírt, ekkor lecsapott az ukrán hírhedt balosa.

Carl Froch és George Groves II első találkozója rendesen megosztotta a közvéleményt, így természetesen sort kerítettek egy visszavágóra. A második mérkőzésen Froch már nem hagyott kétséget afelől, melyikük a jobb, a 8. menetben kíméletlenül kiütötte Grovest – az összecsapást 80 ezer néző előtt rendezték a Wembleyben.

John Jackson júniusban többször is nyerő helyzetbe került az Andy Lee elleni mérkőzésen, azonban nem tudta lezárni az összecsapást. Erre az ötödik menetben faragott rá, amikor ugyan a kötelek közé szorította riválisát, ám nem védte magét kellőképpen, Lee pedig egy váratlan jobbhoroggal véget vetett a meccsnek – pár nappal a 30. születésnapja előtt. (A videón 19:30-tól érdemes figyelni.)

Amir Mansour közel egy évtizedet pocsékolt el a karrierjéből, mert börtönben ült. Idén 42 évesen is bebizonyította, hogy lett volna benne perspektíva, Fred Kassit ugyanis egy brutális felütéssel győzte le.

Akifumi Shimoda jól kezdett Makaóban, februárban, ám a harmadik menetben Marvin Sonsona egy jól irányzott balossal kiterítette ellenfelét és a mérkőzést is megnyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik