Sport

Csigolyáját törte Szalay Balázs navigátora – feladták az Afrika Race-t

Szalay Balázs (szalay balázs, )
Szalay Balázs (szalay balázs, )

Már az első gyorsasági szakaszon véget ért a korábbi Dakar-rali útvonalán zajló Africa Race tereprali-verseny a Szalay Balázs, Bunkoczi László párosnak. 

Az Opel Dakar Team keddi közleménye szerint a magyar duó a marokkói Nador és Errachidia közötti első szakasz rajtjától 14,6 kilométerre nagy sebességgel egy homokfalnak ütközött, az autó pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. Mivel nemcsak a versenygép, hanem a navigátor is komoly sérüléseket szenvedett, a csapat kénytelen volt feladni a versenyt.

 
Elég csúnyán fest az Opel
Forrás: dakar.hu 

„Nem mondhatom, hogy egy pillanatnyi kihagyás volt, mert nagyon koncentráltam. S azt sem, hogy a navigátor hibája, hiszen neki meg az volt az itinerében, hogy menjünk egyenesen. Egyszerűen ilyen az autósport. Megvannak a maga veszélyei, ezért is annyira népszerű a nézők körében. Más kérdés, hogy most pokoli érzés most a kórház felé menni, ahelyett, hogy az első tábor irányába tartanánk…” – szólt Szalay Balázs autentikus beszámoljója a baleset után.

“Laci azt mondta, az itiner javításában az állt, hogy ezen a gödrön simán át lehet menni egyenesen, így nagy sebességgel érkeztünk, s túl későn láttam meg az előttünk lévő homokfalat. Én kimásztam, de Laci nagyon rosszul volt, őt egy néző segítségével húztam ki” – emlékezett vissza a pilóta, aki hozzátette, az Opel Mokka eleje hatalmas ütést kapott, s kiszakadt mind a két első kereke..

A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, két csigolyája eltört. Szerencsére azonban nincsenek belső sérülései, mozog keze-lába, úgyhogy a csapat reményei szerint hamarosan átszállítják Európába.

Az Africa Race január 11-én zárul Dakarban. Immár Szalayék nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik