Sport

Az év legnagyobb bunyói

Terence Crawford (terence crawford)
Terence Crawford (terence crawford)

A Sport24 egy csokorba gyűjtötte a 2014-es esztendő legemlékezetesebb bokszmérkőzéseit.

Augusztus 9-én, a mexikói Monterreyben vívták az év egyik, ha nem a legjobb bokszmeccsét, melyen a feltörekvő Francisco Rodriguez csapott össze a veterán Katsurani Takayamával. Az első két menetben a japán a bunyós volt jobb, azonban a fiatal mexikói a harmadik felvonás kezdetén a padlóra küldte ellenfelét, ám Takayama gyorsan kiheverte a testére kapott ütést. Innentől kezdve nem volt megállás, lement mind a 12 menet, a bokszolók pedig fáradhatatlanul püfölték egymást az utolsó gongig. A pontozók végül a 21 esztendős Rodriguezt hozták ki győztesnek, így megőrizte a WBO szalmasúlyú vb-övét, mellé pedig az IBF címét is bezsebelte.

A mexikói bokszfanatikusok el voltak kényeztetve 2014-ben, szeptemberben, Tijuanában is emlékezetes összecsapást rendeztek. A mexikói Orlando Salido thaiföldi Terdsak Kokietgymmel találkozott, a tét a WBO ideiglenes nagypehelysúlyú világbajnoki öve volt. A felek itt sem kímélték egymást: záporoztak az ütések, a két bunyós összesen hétszer volt padlón (Saldido háromszor, Kokietgym négyszer). A csata a 11. menetben dőlt el, amikor Saldido egy négyütéses kombinációval kiütötte ellenfelét. Látványos lezárása volt ez egy remek mérkőzésnek.

Az angol Tommy Coyle és az argentin Daniel Brizuela az angliai Hullban meccselt még februárban és olyan 11. menetet produkáltak, amit az ESPN az év menetének választott. Persze nem csak az a felvonás volt emlékezetes, hanem az egész mérkőzés, melyen mind a két bunyós négyszer (!) padlózott, ám így is eljutottak a 12. menetig. Ott aztán az argentin leléptették, Coylé lett az IBF könnyűsúlyú öve.

Június végén, az amerikai Nebraskában a nézők egy igen látványos összecsapást láthattak, ahol két veretlen bunyós, Terence Crawford és Yuriorkis Gamboa vívott egy rendkívül nyíltsisakos és kiélezett összecsapást. A közel 11 ezres publikum támogatását élvező Crawford összesen négyszer küldte padlóra ellenfelét, utoljára a kilencedik menetben, azzal meg is nyerte a mérkőzést és megvédte a WBO könnyűsúlyú övét.

Két „nehéztüzér”, Lucas Matthysse és John Molina mérte össze az erejét áprilisban, a kaliforniai Carsonban és nem okoztak csalódást a közönségnek. A brutális ütközetet vívtak, amely során mindketten megjárták a padlót – többször is -, végül a 11. menetben dőlt el a csata, amikor Matthysse végleg kiütötte a riválisát és elnyerte a WBC interkontinentális kisváltósúlyú övét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik