Sport

NFL: idén is tátva maradt a szánk

odell beckham jr (odell beckham jr., )
odell beckham jr (odell beckham jr., )

Az amerikaifutball-bajnokság 2014 szezonja is a bámulatos elkapásokról, futásokról, passzokról szólt.

Brandon Lloyd parádés elkapása az ötödik hétről, a San Francisco 49ers-Kansas City Chiefs mérkőzésről.

A következő jelenet nem azért került be összeállításunkba, mert annyira látványos lenne, sokkal inkább azért, mert történelmet írt Devin Hester, az Atlanta Falcons elkapója. Hester 20. visszahordott hatpontosát érte el, ezzel pedig megelőzte az örökranglistán a liga ikonját, Deion Sanderst.

Marcus Kemp, a Hawaii Egyetem játékosa nem akárhogy húzta le a labdát a levegőből. Mellette a védőn látszik, fogalma sincs, hogy lett ebből érvényes elkapás.

 
Peyton Manningtől megszokhattuk már, ha egészséges, nem ismer lehetetlent. Idén ráadásul egy olyan rekordot döntött meg, melyet sokáig behozhatatlannak hittek: a Denver Broncos-San Francisco 49ers találkozón megdobta 509. touchdown-passzát is, ami abszolút ligarekord: korábban Brett Favre tartotta ezt a csúcsot 508-cal. Tegyük hozzá, Manning 530 TD-vel fejezte be az alapszakaszt… 

Nagy játékot húzott meg a Boise State csapatának edzői stábja, a Wymonig védői pedig szépen meg is ették a cselt.

 
Brent Grimes, a Miami védője egy kézzel kapta le a levegőből a Detroit irányítójának, Matt Staffordnak a kissé rövid passzát.

A St. Louis Rams speciális egysége váratlan játékot húzott elő a kalapból egy punt utáni visszahordásnál. A bajnok Seattle ellen eljátszották, hogy a pálya másik oldalára várják a labdát, hiszen a védők nem néztek felfelé, csak az ellenfél mozgásából olvasták ki a playt.

Jakeem Grant, a Texas Tech. elkapója a szerencsének is köszönheti, hogy végül nála kötött ki a labda: konkrétan a térdéről pattant a kezébe.

 
Marshawn Lynch, “a Szörny” itt épp bolondot csinál az Arizona védelméből. A seattle-i futó 79 yardon át száguldott a labdával. 

Végül lássuk az év legszebb jelenetét, Odell Beckham Jr. bámulatos, egykezes elkapását a New York Giants-Dallas Cowboys találkozón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik