Sport

Elfektetett védők, kíméletlen ütközések

Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin)
Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin)

A jégkorongban, kiváltképp az NHL-ben mindig történik valami. 2014 leglátványosabb jeleneteiből válogatottunk.

Vlagyimir Taraszenko, a St. Louis Blues orosz „üdvöskéje” ebben a szezonban látványosabbnál látványosabb gólokat szerez. Nekünk a New York Rangers elleni tetszett a legjobban, ahol nem elég, hogy átcikázik az ellenfél védői között, de még arra is jut ideje, hogy a kapust becsapja – egy kézzel ráadásul!

Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals orosz menője sem akart lemaradni a gólszépségversenyben, ő karácsony előtt, a New Jersey Devils ellen megnyert mérkőzésen fűzött be két védőt, mielőtt estében a hálóba lőtt volna.

Tomas Tatar, a Detroit Red Wings játékosa még az előző szezonban mutatott be egy látványos cselsorozatot, gólja előtti trükközése annyira bejött, hogy két dallasi védő is jeget fogott.

Nincs hokimeccs ütközés nélkül – tudja Ryan Callahan is, aki októberben tette fel a palánkra Taylor Hallt. A bodicseket ráadásul nem csak az edmontoni csatár érezte meg, hanem egy palánk tetejére szerelt kamera is.

Úgy fest, az Oilers játékosaira rájár a rúd, legalábbis Tyler Pitlick is úgy járt, mint a csapattársa az előző videóban: lebontották. Ezúttal Tommy Wingels volt az elkövető, aki a letámadás magasiskoláját mutatta be.

A látványos ütközéseknél már csak egy kis bunyó az, ami jobb. A torontói Dion Phaneuf gondoskodott róla, hogy egyikből se szenvedjünk hiányt a Pittsburgh elleni mérkőzés közben, előbb kíméletlenül palánkra tette Patric Hornqvistet, majd birkózott egyet a rárontó Jevgenyij Malkinnal.

A kapusokra rendkívül fontos szerep hárul a hokiban, egy-egy látványos védés például hatalmas lendületet adhat a csapatoknak. Kari Lehtonen nem marad adós a bravúrokkal, a dallasi hálóőr a Los Angeles ellen például a jégen fekve is hárítani tudta Jarret Stoll közeli próbálkozását. A kommentátorok szerint ez volt az év védése.

Marc-André Fleury mintha kissé öszekapta volna magát azt követően, hogy számos kritika érte karrierje során, egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt. Ráadásul nem csak hatékonyan, de látványosan is véd, áprilisban a hátán fordult át, mielőtt védte Daniel Alfredsson büntetőjét.

Blake Comeau üresen állt a Carolina Hurricanes kapuja előtt, a cselt is megcsinálta, mégsem ünnepelhetett gólt, mert Cam Ward a bárdjával tudta hárítani a levegőben úszó korongot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik