Sport

Kézilabda: Nincs könnyű ellenfél

Talant Dujshebaev (talant dujshebaev, )
Talant Dujshebaev (talant dujshebaev, )

Talant Dujshebaev szerint sok még a megoldandó feladat a kéziválogatottnál, de a játékosok hozzállása példás.

Ahogyan arról kedden írtunk, a magyar férfi-kézilabdaválogatott az első félidőt még kétgólos hátrányban zárta Egyiptom ellen, végül azonban 31-28-ra nyerni tudott az év utolsó mérkőzésén. Talant Dujshebaev szerint ez a felkészülési mérkőzés is bebizonyította, hogy nincs könnyű ellenfél.


Fotó: MTI

„Az első félidőben Egyiptom meglepett minket a játékával, nem láttuk előtte az ellenfelet játszani. Szünetben a megoldást kerestük az agresszív védekezésük ellen, elsősorban a kettő-kettő elleni játékkal, az irányítók és a beállók révén. A találkozó bebizonyította, hogy nincs könnyű ellenfél és könnyű mérkőzés. Úgy vélem, hogy a csapat képességeit tekintve taktikailag tudásunk 25-30 százalékán állunk, ezért fontosnak tartom, hogy mindenki lehetőséget kapott.

Olyan világversenyre készülünk, amelyen két hét alatt 6-8 mérkőzést kell játszani, ezért úgy kell felépítenünk a válogatottat, hogy a benevezett 16 játékos egyformán teljesítőképes legyen, mindenkit tűzben tudjunk tartani és mindenki magáénak érezze a sikert. Összességében mindenkivel nagyon elégedett vagyok, az újoncokkal és azokkal is, akik az utóbbi hónapokban sérülés miatt kevesebbet játszottak. Sok még a megoldandó feladat elöl és hátul egyaránt, de a játékosok hozzáállása példás, ez adta meg a lehetőséget, hogy harcoljunk és nyerjünk. Tudom, hogy napról-napra jobb lesz a válogatott, januárban ismét előrébb léphetünk”idézi a magyar válogatott kapitányát a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik