Sport

“Ez lesz az utolsó karácsonyom”

Karl Erik Böhn (karl erik böhn, jenny böhn, filip böhn, )
Karl Erik Böhn (karl erik böhn, jenny böhn, filip böhn, )

"Végem van, meg fogok halni. Ez lesz az utolsó karácsonyom". Ezeket a szavakat mondta a Blikknek napra pontosan egy éve Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott egykori norvég szövetségi kapitánya.

A nemzeti csapatunkkal 2013-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerző edző tavaly egy nappal szenteste előtt tudta meg, hogy leukémiája gyógyíthatatlanná vált, állapota menthetetlen, már csak hetei vannak hátra.

A Blikk ennek kapcsán közölt rövid megemlékezést Jenny Böhnnel, a norvég edző lányával. Nehéz szívvel emlékszik vissza a történtekre. 

“Nincs nap, hogy ne gondolnék apura, és arra a borzalmas pillanatra, amikor karácsony előtt elmondta nekem és az öcsémnek, Philipnek, hogy hamarosan meg fog halni. Sokkolt bennünket a hír, de ő olyan volt, hogy még ebben a helyzetben is meg tudott nyugtatni bennünket. Néhány héttel később elment (február 2.-án hunyt el), de egy ideig nem tudtam sírni. A temetés előtt Lengyelországban voltunk a barátommal, és amikor felszállt a gépünk, akkor kezdtem zokogni. Utálok repülni, mindig apu nyugtatott, s rájöttem, már nincs nekem. Furcsa lesz ez a karácsony. Tavaly mindenki a nagymamáéknál jött össze, de idén sokfelé leszünk. Az biztos, hogy kimegyek a nyughelyéhez, hogy kettesben legyünk és meséljek neki magamról. Nagyon hiányzik nekem apu” – mondta Jenny. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik