Sport

Lékait lenyűgözték a magyar kapusok bravúrjai

Kiss Éva (kiss éva, )
Kiss Éva (kiss éva, )

A 26 éves irányító a női kézilabda Eb kapcsán a két kapus, Kiss Éva és Bíró Blanka teljesítményét méltatta.

Lékai Máténak, a magyar kézilabda válogatott és az MKB-MVM Veszprém irányítójának a hatodik helyezett női EB csapat játékosai közül két kapus, a tapasztalt Kiss Éva és a még a pályafutása elején járó, Bíró Blanka ragyogó átlagteljesítménye és a parádés hárításai tetszettek a legjobban. A Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó kézilabdázó a dánok váratlan dobását is szóba hozta.

“A férfi mezőnyben csoporttársunk, a BL szereplő Csehovszkije Medvegyi húzza elő olykor a pakliból a 7 a 6 elleni támadásépítési kombinációt, és ezzel egyszer-kétszer komoly zavart is képest előidézni az ellenfél soraiban. Eddig mi a Veszprémmel nem igazán kerestük ennek a csalafintaságnak az ellenszerét, de mivel az oroszoknak már követői is akadtak, jövőre az edzéseken ezzel is foglalkozni fogunk.”

Kiss Éva az Eb egyik legjobbja volt
Fotó: MTI 

Lékai Máté is úgy látja, hogy az eddig sem „kisasszonyos” női kézilabdázásban kezd eluralkodni a kőkemény – olykor már-már kíméletlen – játék, de ezt a megállapítást szerinte nem lehet általánosítani.

„A szokásosnak mondható keménykedések után a hosszú és komoly tétre menő tornák vége felé kezdenek sokasodni a kiállítások és a sárga lapok, amikor a kifáradó játékosok már nem tudnak tökéletesen összpontosítani: elkésnek a jó ütemű közbeavatkozással, ezért visszarántásokkal, máskor meg ütésekkel próbálják a támadót megállítani. A kérdés mindig az, hogy mi erre a játékvezetők válasza. A Szerbia-Montenegró női EB mérkőzésen én például már az első félidőben simán kiosztottam volna három piros lapot, ami viszont csak a második harminc közepe táján került elő az első alkalommal.”

A szlovén Celjétől hazaigazolt Lékai az újabb térdsérülése után több mint két hónapot kényszerült kihagyni, annál is hosszabb időt, mint amikor régebben keresztszalag szakadás miatt kellett hetekre lemondania a játékról. Visszatérése ünnepnap volt a számára, amit most az év legszebb karácsonyi ajándékának nevez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik