Sport

Szilágyi Áron könnyen nyert a vívó ob-n

Kardban Szilágyi Áron és Várhelyi Anna, tőrben Szabados Gábor és Mohamed Aida, párbajtőrben pedig Rédli András és Bukócki Bianka győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, így egy számban, férfi tőrben történt címvédés.

Több szakágban erre nem is volt lehetőség, a férfi kardozók között tavaly győztes Lontay Balázs visszavonult, és nem indult a női párbajtőrözők elmúlt évi bajnoka, Szász Emese sem. Utóbbi azzal indokolta távolmaradását, hogy megint érzi azt a könyökét, amelyet korábban megműtöttek, így elővigyázatosságból most inkább pihenteti, a csapatversenyben sem lép majd pástra.

 Fotó: MTI

A férfi párbajtőrben legutóbb meglepetésre győztes öttusázó, Marosi Ádám ezúttal a 64 között fejezte be szereplését, az elmúlt évek meghatározó vívói közül pedig a párbajtőröző Imre Géza és Boczkó Gábor a legjobb 32, a tőröző Knapek Edina pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.
    
Jól vívott viszont a második gyermeke születése után szeptemberben visszatérő tőröző Mohamed Aida, és tizedik egyéni bajnoki címét szerezte. Férfi tőrben Szabados Gábor ötödször bizonyult a hazai mezőny legjobbjának, női kardban pedig Várhelyi Anna a testvérét, Katát legyőzve végzett az élen. 
   
Az idén Európa-bajnok párbajtőröző Rédli András először lett egyéniben aranyérmes az ob-n. 

A Londonban olimpiai bajnok Szilágyi Áron az idén vele együtt csapatban világbajnoki bronzérmes Szatmári András ellen nyert a férfi kardozók fináléjában, ezzel negyedik egyéni elsőségét ünnepelhette. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik