Sport

Az EHF már megint viccet csinált önmagából

Görbicz Anita lefejelését követő EHF-döntés után az európai szövetség, most a franciákkal tolt ki, de csúnyán. Gittegylet.

Pár perce engedtük ki a kezünkből a cikket, miszerint a keddi német-francia 24-24 meccset megóvták a gallok, mivel a játékvezető 16–14-es állásnál kiállított egy német játékost, mégis a németek hat emberrel támadtak és gólt lőttek az akcióból.

Hogy a németek szándékosan csaltak, véletlenül hibáztak, vagy a játékvezetők voltak teljesen figyelmetlenek – ez utóbbi tuti – azt most ne vitassuk, ellenben, hogy az európai szövetség (EHF) már megint kiröhögtette magát, az tuti.

A szövetség döntése értelmében ugyanis a jogosulatlanul pályán tartózkodó német játékos nem avatkozott játékba Anne Müller találatánál, így a gól szabályos. Nincs újrajátszásra, az eredmény változatlan marad.

Szerda este 20 óráig van lehetőségük a franciáknak a fellebbezésre, de tök fölösleges a szabályok értelmében eljárniuk, esetleg küzdeniük az igazukért, mert az EHF hivatalos közleményében már meg is előlegezte a fellebbezés eredményét. Azt írják, a bíró és az ellenőr pályán meghozott döntése elleni elleni óvást a szövetség a jövőben is elutasítja.

Bizonyára sokan emlékeznek Görbicz Anita márciusi lefejelésére. A Podgorica-Győr találkozó felvételén is tisztán látszott, amint Milena Knezsevics súlyos sportszerűtlenséget végrehajtva, nemes egyszerűséggel szándékosan lefejelte a magyar irányítót. Az EHF akkor közfelháborodásra úgy döntött, hogy csak két meccses eltiltással sújtja a montenegrói játékost, aki így a BL Final Fourban éppen a győriek elleni döntőben térhetett vissza…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik