Sport

Olimpiáért a németekkel is versengenünk kellene

berlini olimpia 2024 (olimpia 2024, berlini olimpia 2024, )
berlini olimpia 2024 (olimpia 2024, berlini olimpia 2024, )

A dpa hírügynökség által elvégeztetett felmérés során kiderült, hogy Németország 57 százaléka szeretne, hogy az ország valamelyik városa nyári olimpiát rendezzen 2024-ben, míg 24 százalék ellenzi a lebonyolítást.

A rendezésre Berlin és Hamburg jelentkezett, és a körkérdés során 48 százalék tartotta befutónak a fővárost. A kikötővárosra 28 százalék szavazott, 32 százalék szerint egyforma a két település esélye. A Német Olimpiai Bizottság márciusban választja ki a jelentkező várost.

 
A képen látható augusztusi tüntetők úgy látszik a 24 százalékba tartoznak 
Fotó: europress 

A 2024-es rendezőt 2017-ben Limában jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A két német város mellett az Egyesült Államokban négy város (Boston, Los Angeles, San Francisco, Washington) vív belharcot a jelöltségért, de Róma, Párizs és Isztambul, valamint Katar és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik.

A NOB egy hete reformcsomagot fogadott el a gazdaságosabb olimpiák érdekében, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság is komolyan gondolkodik abban, hogy Budapesttel közösen pályázatot nyújtson be a rendezésre. Ennek érdekében Borkai Zsolt elnök február 6-án rendkívüli közgyűlését hívott össze, amely a kandidálásról hivatott dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik