Sport

Nincs visszaút Cseh Laci számára

A Kőbánya elengedi Cseh László kezét. Az egyik legjobb magyar úszónak várhatóan új klubot kell találnia

Dacára annak, hogy a Kőbánya SC úszószakosztályát vezető Turi György vasárnap még arról beszélt, hogy a közelgő – december 22-i – karácsonyi ünnepségükön Cseh László egy őszinte négyszemközti beszélgetéssel rendbe tehet, illetve visszafordíthat mindent, hétfőn a klub elnöke hétfői közleményében már másként fogalmazott.

„Lacinak szíve joga dönteni a saját jövőjéről, ha úgy gondolja, hogy egy másik közegben többet tud hozzátenni a teljesítményéhez” – írta dr. György István.

Mint ismeretes, az elmúlt pénteken a 12-szeres Európa bajnok bejelentette, hogy a jövőben más edzővel, módszerekkel, és más uszodában készül a felkészülését folytatni.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy számára igen jó megoldást jelentene, ha az év végén lejáró szerződését megújítva továbbra is a Kőbánya SC versenyzője maradna, tehát nem kellene más egyesület után néznie. Az egyesület nyilvánosságra hozott állásfoglalásából viszont az derül ki, hogy – tiszteletben tartva az élsportoló döntését – elengedi az elsőszámú úszójának a kezét, aki nem mellesleg Kőbánya díszpolgára.

A klub által kiadott közleményt Cseh László nem kívánta kommentálni. Elsősorban azért nem, mert elmondása szerint az eddigi egyesületétől – amióta csak hivatásos versenyző – minden lehetséges támogatást megkapott, és erről soha nem is fog megfeledkezni. Cseh Lászlónak az a véleménye, hogy az elmúlt hétvégén minden olyanról beszámolt, ami a döntéséhez vezetett, illetve a jövő megoldásáról szól, és ahhoz egyelőre semmit sem kíván hozzátenni.

Amennyiben a 29 éves válogatott versenyző, aki idén sorozatban az ötödik alkalommal lett Európa-bajnok a 200 méteres vegyes úszásban, a meghívást elfogadva elmegy a Kőbánya SC karácsonyi ünnepségére, ott a szakosztály idei legjobbját illető tiszteletdíj vár rá – adta hírül a Telekom Sporthír Szolgálat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik