Sport

Németh András: Csapattá kell válnunk

Női kézilabda-válogatottunk kapitánya a dánok elleni sorsdöntő mérkőzés előtt elmondta, a küzdést továbbra is tartaniuk kell.

A Románia felett aratott győzelmet követően életben maradtak reményeink, így egy esetleges dánok elleni győzelemmel nagy lépést tehetünk a legjobb négy közé jutásért.

Németh András elmondta, sok rizikót vállaltak fel a románok ellen, de ennek a nagy része bejött.

“Szerencsére mindig vannak olyan teljesítmények, amelyek magával ragadják a csapatot. Nyilvánvaló, hogy egészen más szerkezetben dolgozunk, mint a többiek. Mindenhol van egy világklasszis, vagy kiugró játékos, mi ezt annyira nem mondhatjuk el magunkról. Akkor tudjuk felvenni a versenyt, ha csapattá válunk, de még ennek a folyamatnak a kezdetén vagyunk” – nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a szakember.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Németh ezt követően rátért a dánok elleni találkozóra. Elmondása szerint a küzdést továbbra is tartaniuk kell, viszont biztos, hogy mást kell védekezniük.

“A dánok teljesen más stílusban kézilabdáznak, a gyors játékban nagyon erősek. Támadásban viszont kevés kombinációjuk van, két-háromhoz ragaszkodnak, azokhoz tesznek hozzá további elemeket, ezeket kell majd megakadályoznunk. Érdekes szerkezetben játszanak, de rájuk is igaz, hogy elsősorban csapatként működnek jól” – zárta mondandóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik