Sport

Megette vacsorára a Ljubljanát a Fehérvár

A magyar EBEL-csapat a legutóbbi 6 mérkőzéséből 5-öt megnyert. Engstrand 33 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A mérkőzés gyakorlatilag fehérvári emberhátránnyal indult, miután a 46. másodpercben kiállították Wehrst akadályozásért. Az emberelőnyt Sotlar révén kihasználta az Olimpija Ljubljana.

A 13. percben az Alba Volán játszhatott 5 a 4 ellen, melynek során Boivin egyenlített. Egy perccel később pedig már vezetett a Fehérvár Orbán Attila góljával. A harmad végén kimaradt egy magyar emberelőny, a kapura lövési mutatót 16-10-re nyerte a Volán – írja a jegkorongblog.hu.

 Fotó: albavolanhockey.hu

A második húsz perc első felében kétszer is betalált Chiodo kapujába a Fehérvár, előbb Sikorcin, majd LoVecchio révén. A játékrész végén kivédekezett egy hátrányt a magyar csapat.

A záró harmadban elején kevésbé volt a játéké a főszerep, több játékost is kiállítottak durva játékért. Az 51. percben felzárkózott két gólra az Olimpija, miután Ropret szépített.

A végjáték felé közeledve kettős emberelőnyben is játszhatott volna a Fehérvár, miután a szlovének elcserélték magukat, viszont Wehrst is kiküldték hivatalos személy megsértéséért. 70 másodperccel a vége előtt Chiodo lekorcsolyázott, majd 45 másodperc múlva Ejdepalm és Zanoski összemérték erejüket. A legvégén Groznik még begyűjtött egy 2+10 perces büntetést.

A Fehérvár 4-2-re nyert, így már 33, míg a Znojmo és a Graz maradt 31 pontos.

Eredmény – EBEL

Olimpija Ljubljana – Fehérvár AV19 2-4 (1-2, 0-2, 1-0)
Gólszerzők: Sotlar, Ropret, illetve Boivin, Orbán, Sikorcin, LoVecchio

Ajánlott videó

Olvasói sztorik