Sport

Kézilabda: Végre jól jöttünk ki a végjátékból

németh andrás (németh andrás)
németh andrás (németh andrás)

Németh András szövetségi kapitányi csapata küzdőszellemét emelte ki a Románia ellen megnyert mérkőzés után.

Szombaton írtunk róla, hogy a nagyszerűen küzdő magyar válogatott egy góllal legyőzte a román csapatot (20-19) a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntőjében szombaton, így maradt esélye arra, hogy az elődöntőbe jusson. Németh András a találkozó utáni sajtótájékoztatón köszönetet mondott csapatának a fantasztikus küzdésért.

„A kapusteljesítményünk és a védekezésünk nagyon jó volt, a nagyon erős román csapattól kevés gólt kaptunk. A támadójáték viszont gyengére sikerült, minden játékosomtól többet várok támadásban, de a küzdőszellem olyan magas szintű volt, hogy ezzel a gyenge támadójátékkal is nyerni tudtunk” – összegzett a szakvezető.


Fotó: MTI

Szucsánszki Zita úgy fogalmazott: borzasztóan büszke a csapatra.

„Végre jól jöttünk ki a végjátékból. A kapusteljesítmény is remek volt, az Eb-újonc Tóth Gabi is hozzátette a maga teljesítményét a játékhoz, Mészáros pedig >>szétverte<< a román támadókat védekezésben” – mondta.

Gheorghe Tadici, a románok szövetségi kapitánya kiemelte, hogy a magyar csapat rászolgált a győzelemre, de hozzátette: ha nem lettek volna ilyen balszerencsések, győzhettek vagy legalább pontot szerezhettek volna. A bírókkal nem kívánt különösebben foglalkozni, csupán annyit jegyzett meg, hogy volt több vitatható ítéletük.

A magyarok dánok elleni hétfői találkozójának a tétje az lesz, hogy melyik csapatnak marad esélye a négy közé kerülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik