Sport

Fantasztikus fehérvári győzelem

Bartalis István (bartalis istván, )
Bartalis István (bartalis istván, )

A magyar hokicsapat a címvédő HC Bozent győzte le hazai pályán az osztrák bázisú bajnokságban (EBEL).

A szezonban remekül teljesítő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatára szombaton egy kemény ütközet várt hazai környezetben a Bozen ellen. Ezen a mérkőzésen rögtön kezdőként debütált a hazai kapuban a svéd hálóőr, Christian Engstrand.

A kapuvédő az első húsz percben kétszer is kapitulált, ám az együttesek 2-2-vel mentek szünetre, ugyanis az olaszok első és második góljára is válaszolni tudott Bartalis István. A második harmad nagy csatát és hajmeresztő fehérvári hibákat hozott, gólt azonban nem.

A harmadik felvonásban nem kellett sokat várni az újabb találatra, Andrew Sarauer értékesített egy emberelőnyt. Nem sokkal később újra magasban voltak a fehérvári kezek, de túl korán, a videóbíró megmutatta, hogy az egyik vendégvédőnek még a gólvonalról sikerült tisztáznia. Az utolsó tíz percbe érve kettős emberelőnybe került a Volán, Frank Banham pedig ki is használta a kínálkozó lehetőséget.

Kétgólos előnyben sem nyugodhatott meg a Fehérvár, már csak azért sem, mert emberelőnyből közelebb lopakodott a Bozen. Az olaszok a végén kapusukat is mezőnyjátékosra cserélték, azonban egyenlíteniük már nem sikerült, a magyar együttes 4-3-ra nyert.

Eredmény – EBEL, alapszakasz

Fehérvár AV19 – HC Bozen (olasz) 4-3 (2-2, 0-0, 2-1)
a magyar csapat gólszerzői:
Bartalis (14., 20.), Sarauer (46.), Banham (53.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik