cseh lászló (cseh lászló)
Sport sport

Cseh László: Nem haraggal távozom

Az úszó maradna a Kőbánya versenyzője, de Turi Györgynek és a Kőér utcai uszodának mindenképpen búcsút mond. Törökbálintra tart.

Az elhatározás sziklaszilárd: pontosan tíz évvel az első és az eddigi egyetlen világbajnoki győzelme után a 2015-ös kazanyi világbajnokságra már nem Turi Györggyel és nem a Kőér utcai uszodában készül fel Cseh László, a magyar és a nemzetközi úszósport jelképes alakja, aki az elmúlt héten töltötte be a 29. életévét. Döntéséről már tájékoztatta is a mesterét, akihez közel két évtizedes szakmai és emberi kapcsolat fűzi. Távozása nem köthető össze azoknak a versenyzőtársainak az átigazolásával, akik a közelmúltban szintén búcsút mondtak a Kőbánya Sportclubnak.

„Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt és ezért a szívemhez is nőtt, hanem azért, mert meggyőződésem szerint más uszodára és segítőtársra – azaz levegőváltásra – van szükségem. A váltás gondolata ugyan halványan már korábban is foglalkoztatott, az elhatározás viszont csak néhány nappal ezelőtt született meg bennem” – nyilatkozta Cseh László a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.


Fotó: MTI

Cseh Lászlónak az év végén jár le a szerződése az egyesületével, amelynek megújítását nem zárja ki.

 „A klubnak hálás vagyok, és úgy gondolom, hogy én is nagyon sokat tettem az egyesületemért. Az ideális megoldás az lenne, ha úgy maradhatnék, hogy közben egy másik uszodában és egy újonnan választott segítőtárssal folytatom az edzésmunkámat. Ha ez nem elfogadható, akkor – de valójában csak akkor – új egyesületet kell keresnem magamnak.”

Nem titkolja, hogy merre tart és az edzőváltása után ki lehet a partnere az elkövetkező időkben.

„A lehetőségeket számba véve a Törökbálinti Sportközpont 25 méteres uszodájára esett a választásom, az edzőm pedig az eddig csak az utánpótlás neveléssel foglalkozó Plagányi Zsolt lesz. Nincs jelentősége annak, hogy Zsolt eddig nem büszkélkedhetett neves versenyzőkkel, aki egyébként gyermekkúszó koromban már foglalkozott velem. A hangsúly a jó együttműködésen van, és persze, a megújulás remélt erején. Az évek során rengeteg tapasztalat halmozódott fel bennem, amelyek egy részét már meg is osztottam a leendő segítőtársammal. Az ő dolga elsősorban az lesz, hogy az elképzeléseimet sikerrel fordítsa le az úszás nyelvére.”

Cseh László – aki kihagyta a múlt héten zárult dohai rövid pályás világbajnokságot – többször is hangoztatta már, hogy az újítások emberének tartja magát, és ezért is tartja szükségesnek, hogy letérjen a megszokott útról.

„A szokványosság egészen biztos, hogy megakadályozott volna a még megvalósulatlan terveimnek a valóra váltásában. Az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti majd a számomra, és egy esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessek haza” – hangsúlyozta Cseh László, aki az idei berlini Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a 200 méteres vegyes úszásban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.