Sport

Kézi-Eb: középdöntőt érne a lengyelek elleni győzelem

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna)

Keddi ellenfelünk vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot.

Amennyiben a magyar női kézilabda-válogatott kedden este Győrben legyőzi a lengyel csapatot, úgy bejut a debreceni középdöntőbe a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. Németh András szövetségi kapitány együttese a vasárnapi nyitányon 29-29-es döntetlent játszott az oroszokkal, míg a lengyelek 29-22-re kikaptak a spanyoloktól.


Tomori Zsuzsanna, a magyar válogatott csapatkapitánya
Fotó: MTI

“A rossz kezdés után már tetszett, ahogyan felálltunk, összekaptuk magunkat, és ha a végén nincs pár furcsa bírói ítélet, még a győzelem is sikerült volna” – mondta Németh András, aki a hétfői szünnapon délután tart edzést.

A vasárnapi találkozón az Eb-újonc, 21 esztendős Bíró Blanka – harmadik számú kapusként – az utolsó negyedórára állt be, s védéseivel jelentősen segítette a csapatot.

“Annak örülök, hogy jól ment, de annak nem, hogy az utolsó orosz kísérletet, egy ejtést nem tudtam megfogni” – jegyezte meg a váci hálóőr.

A lengyelek ugyan az utóbbi három kontinensviadalra nem jutottak ki, de a tavalyi vb-n negyedikek lettek. A két csapat legutóbb több mint öt éve találkozott egymással: 2009. november 21-én, ugyancsak Győrben 32-22-re győzött a magyar válogatott. Tétmérkőzésen 2008. március 28-án Bukarestben, olimpiai selejtezőn játszottak legutóbb, akkor 39-30-ra, míg a 2007 decemberi, franciaországi vb-n, Dijonban 28-26-ra nyert a magyar válogatott.

A győri csoport programja

kedd:
Spanyolország-Oroszország 18.15
Magyarország-Lengyelország 20.30

csütörtök:
Oroszország-Lengyelország 18.15
Magyarország-Spanyolország 20.30

vasárnap játszották:
Magyarország-Oroszország 29-29
Spanyolország-Lengyelország 29-22

Az állás: 1. Spanyolország 2 pont, 2. Magyarország és Oroszország 1-1 (29-29), 4. Lengyelország 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik